Menu Wielkanocne
OFERTA WIELKANOCNA 2023
Przekąski zimne
- trio jajek faszerowanych (z łososiem, kawiorem, pieczarkami) – 3 zł połówka jajka
- śledź w oleju z cebulką – 7 zł porcja – 6 dag
- śledź po kaszubsku – 7 zł porcja – 6 dag
- śledź po żydowsku – 7 zł porcja – 6 dag
- pasztet z wątróbek drobiowych z sosem malinowym – 9 zł porcja – 100 g
- tatar z łososia z zielonym pieprzem – 9 zł porcja – 60 g
- pasztet z kaczki żurawiną – 8 zł porcja – 70 g
- galantyna z kurczaka z morelami i orzechami – 7 zł porcja – 60 g
- schab po warszawsku z musem chrzanowym – 9 zł porcja – 80 g
- sałatka jarzynowa – 7 zł porcja – 100 g
Wędliny pieczone
- pasztet mięsny – 45 zł/kg
- pieczony karczek – 50 zł /kg
- pieczony schab – 50 zł/kg
- pieczony schab ze śliwką – 50 zł /kg
- pieczony boczek w majeranku – 50 zł /kg
- pieczona biała kiełbasa – 40 zł /kg
Dania główne
- żurek wielkanocny z jajkiem i kiełbasą z tartym chrzanem – 11 zł – 300 ml
- chlebek do serwowania świątecznego żurku – 6 zł
- zupa chrzanowa z jajkiem – 9 zł porcja – 300 ml
- krem brokułowy z gorgonzolą – 9 zł porcja – 300 ml
- polędwiczki wieprzowe w sosie z estragonem i gorczycą – 24 zł/150g
- roladki drobiowe z warzywami grillowanymi i fetą sos zielony pieprz – 22 zł – 150 g
- łosoś na szpinaku – 28 zł – 150 g
- kaczka pieczona z jabłkami 80zł/ sztuka tj; około 1,6kg
- gołąbki z kaszą gryczaną – 12 zł/2 sztuki
- pierogi z gęsiną – 30zł/ 5 sztuk
- pierogi z soczewicą i pieczarkami – 20 zł/5 sztuk
Zamówienia przyjmujemy do 07.04 do godz. 18.00;
odbiór zamówień 08.04 od godz. 13:00
tel. (46) 832 58 83; 605 100 560; e-mail: recepcja@hotel-dworek.pl