Aktualności, Oferty specjalne

Wielkanoc z Dworkiem

Menu Wielkanocne

 

OFERTA WIELKANOCNA  2023 

 

Przekąski zimne

  • trio jajek faszerowanych (z łososiem, kawiorem, pieczarkami) – 3 zł połówka jajka
  • śledź w oleju z cebulką – 7 zł porcja – 6 dag
  • śledź po kaszubsku – 7 zł porcja – 6 dag
  • śledź po żydowsku – 7 zł porcja – 6 dag
  • pasztet z wątróbek drobiowych z sosem malinowym – 9 zł porcja – 100 g
  • tatar z łososia z zielonym pieprzem – 9 zł porcja – 60 g
  • pasztet z kaczki żurawiną – 8 zł porcja – 70 g
  • galantyna z kurczaka z morelami i orzechami – 7 zł porcja – 60 g
  • schab po warszawsku z musem chrzanowym – 9 zł porcja – 80 g
  • sałatka jarzynowa  – 7 zł porcja – 100 g

Wędliny pieczone

  • pasztet mięsny – 45 zł/kg
  • pieczony karczek  – 50 zł /kg
  • pieczony schab – 50 zł/kg
  • pieczony schab ze śliwką – 50 zł /kg
  • pieczony boczek w majeranku – 50 zł /kg
  • pieczona biała kiełbasa  – 40 zł /kg

Dania główne

  • żurek wielkanocny z jajkiem i kiełbasą z tartym chrzanem – 11 zł  – 300 ml
  • chlebek do serwowania świątecznego żurku – 6 zł
  • zupa chrzanowa z jajkiem  – 9 zł porcja – 300 ml
  • krem brokułowy z gorgonzolą – 9 zł porcja – 300 ml
  • polędwiczki wieprzowe w sosie z estragonem i gorczycą – 24 zł/150g
  • roladki drobiowe z warzywami grillowanymi i fetą sos zielony pieprz – 22 zł – 150 g
  • łosoś na szpinaku – 28 zł – 150 g
  • kaczka pieczona z jabłkami 80zł/ sztuka tj; około 1,6kg
  • gołąbki  z kaszą gryczaną – 12 zł/2 sztuki
  • pierogi z gęsiną – 30zł/ 5 sztuk
  • pierogi z soczewicą i pieczarkami – 20 zł/5 sztuk

 

Zamówienia przyjmujemy do 07.04 do godz. 18.00;

odbiór zamówień 08.04 od godz. 13:00

tel. (46) 832 58 83; 605 100 560; e-mail: recepcja@hotel-dworek.pl